luni, 15 decembrie 2008

Proteste stradale impotriva majorarii taxei auto de inmatriculare/poluare

Saptamana si in special weekend-ul care tocmai au trecut au fost marcate de diverse scandaluri privind mult controversata marire a taxei de poluare pentru masinile second hand importate.

Saptamana a debutat cu o surpriza de proportii: ordonanta guvernului prin care se mareste taxa de poluare a fost aplicata cu mult inainte de termenul la care trebuia sa intre in vigoare, si anume 15 Decembrie 2008. Efectul acestei ordonante a fost crearea de cozi si scandaluri atat la RAR cat si la ghiseele de plata a taxelor.

Sfarsitul saptamanii a adus un val de proteste spontane in toata tara. In Timisoara, Oradea, Suceava, Bacau, Bucuresti si alte orase din tara, sute de soferi au blocat pentru scurte perioade de timp cateva drumuri in semn de nemultumire fata de ultima decizie (referitoare la taxa auto) a viitorului fost guvern Tariceanu. Dupa modelul multor tari (Grecia, Franta,etc) din UE, si romanii vor invata incetul cu incetul ca singura modalitate de a-si impune punctul de vedere este cea a protestelor stradale!

Acum, dupa tot ce s-a intamplat in acest an legat de eliminarea/introducere/modificarea taxei auto care a purtat diverse nume, pot spune cu toata convingerea ca masurile adoptate au fost influentate de alegerele parlamentare din Noiembrie. Odata trecut de alegeri, guvernul Tariceanu si-a aratat adevaratele intentii. Pe aceasta cale, le doresc sedere placuta in opozitie; oare le-o fi rau acolo?

Articole legate de acest subiect:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/832387/Masinile-second-hand-taxate-triplu-de-azi/
http://www.jurnalul.ro/articole/141021/%CEn-ciuda-protestelor---majorarea-taxei-auto-in-vigoare

Niciun comentariu:

Focus Auto - Revista auto online