vineri, 5 decembrie 2008

Guvernul a decis ca taxa auto de poluare pentru masinile vechi sa creasca de pana la trei ori

Daca tot au trecut alegerile, s-au terminat "super ofertele" si, pe ultima suta de metri, Guvernul schimba din nou taxa de prima inmatriculare (sau poluare)!

Guvernul a decis astazi ca taxa auto de poluare pentru automobilele rulate din import sa creasca de pana la trei ori. Executivul a luat aceasta decizie pentru a incuraja productia interna de automobile si pentru limita importurile de masini second-hand.

Mai mult, Guvernul de la Bucuresti a decis ca prima de casare sa fie majorata de la 3.000 lei la 3.800 lei. Se estimeaza ca anul viitor vor fi scoase din uz peste 60.000 de masini vechi, prin intermediul programului Rabla.

Guvernul a decis in urma cu cateva saptamani ca taxa auto de poluare la masinile noi sa fie suspendata pe timp de un an.

Taxa auto de poluare a fost modificata la 1 iulie anul acesta, prevazand o valoare mai mare pentru autovehiculele noi si una mai mica pentru cele mai vechi. In aceste conditii, piata auto romaneasca a fost invadata de masini second-hand din import, iar vanzarile de automobile noi au scazut dramatic.

Sa vedem care va fi reactia Uniunii Europene si cat timp va trece pana la aparitia acesteia!

Niciun comentariu:

Focus Auto - Revista auto online