joi, 18 noiembrie 2010

Dacia Duster cu 150 de cai putere si climatronic. Din pacate nu in Romania!

Compania Renault si-a anuntat planurile pentru 2011 referitoare la modelele Dacia, Logan si Duster, care urmeaza sa se fabrice si in fabrica din Rusia. Daca Logan se va numi in Rusia, Lada Logan, despre Duster nu este inca clar daca se va numi... Lada Duster sau Renault Duster.

Un lucru e cert - pentru Rusia, SUV-ul Duster va avea un set de optiuni care nu s-au mai vazut pana acum pe vreun model Dacia din fabrica. Este vorba de un sistem de navigatie cu ecran mare, pozitionat pe consola centrala, in partea de sus. In plus, Duster "Made in Russia" va mai avea si un sistem de climatizare automat, digital. Iar pe partea tehnica, Duster isi va imbunatati performantele pe teren accidentat cu ajutorul unui diferential autoblocant pentru puntea spate.

Si cum motoarele de 1.6 nu sunt suficiente pentru o tara asa de mare ca Rusia, Renault a decis ca de la anul, Duster sa aiba doua noi motorizari: ambele de 2 litri, unul diesel si unul benzina, avand in jurul valorii de 140 de cp.

Din pacate, numai diferentialul autoblocant va fi disponibil pentru Romania ca si optiune. La fel si motoarele de 2 litri, insa nici vorba despre climatronic si navigatie pentru fabrica de la Mioveni. Dacia Duster va ramane cu aerul conditionat manual si harta turistica in torpedou. Dar asta e un lucru bun! Pentru ca Dusterul romanesc isi va pastra pretul de pornire de 10.500 Euro, in timp ce clientii din Rusia, vor plati pentru varful de gama cu toate dotarile mentionate mai sus, peste 20.000 de Euro.

Sursa: 4tunning.ro

Niciun comentariu:

Focus Auto - Revista auto online