luni, 28 februarie 2011

Despre preturile benzinei si motorinei la Petrom (si nu numai)

Saptamana trecuta (mai precis miercuri, 23 Februarie 2011), au aparut doua stiri foarte interesante despre compania Petrom:
  1. Petrom a raportat. pentru anul 2010, o crestere a profitului de 2,19 miliarde lei (mai mare cu 163% fata cel realizat in 2009). Transformat in euro, profitul Petromului este de aproximativ 521 milioane euro.
  2. Cateva ore mai tarziu Petrom anunta ca vor creste preturile carburantilor pe fondul conflictelor din Libia iar un oficial al companiei declara ca Petrom urmareste tendintele pietei europene si nu "varfurile".
Privind putin la cele doua anunturi ale Petromului, va intreb cat de credibila mai este cea de-a doua stire cand anunti anterior ca profitul tau a crescut mai mult de 1,5 ori? Oare oamenii astia chiar ne iau de fraieri? (e o intrebare retorica!)

Si mai mult ma amuza (dar nu e rasul meu!) cand vad ca Primul Ministru trimite ANAF si Consiliul Concurentei in control la marile companii distribuitoare de combustibili si "inspectorii" nu gasesc nimic in neregula.

Niciun comentariu:

Focus Auto - Revista auto online