luni, 17 ianuarie 2011

Cresterea taxei de poluare/inmatriculare "strica" piata auto

Piata de masini second-hand este inghetata dupa ce taxa de mediu a crescut cu pana la 50%. Vanzarile din targuri au scazut cu aproape 65% fata de acum doi ani.

Cele mai multe masini scoase la vanzare sunt din categoria Euro 2, pentru care taxa a crescut de la 1.600 la 2.400 de euro, potrivit Realitatea TV.

Comerciantii din cel mai mare targ de masini second hand din Transilvania vindeau inainte chiar si doua masini pe saptamana, dar acum abia mai vand una pe luna. Singurii oameni care mai vin in targ doar se uita la masini, iar vanzatorii nici nu mai simt nevoia sa isi laude marfa, spun ei.

Dn acest an a fost introdusa taxa auto si pentru masinile noi cu motor Euro 5. Cele mai economice automobile noi vor plati o taxa de poluare in valoare de 50 de euro, in timp ce pentru o limuzina Audi A8 sau Mercedes-Benz S-Klasse, valoarea urca pana la aproape 1.900 de euro.

Cei care vor inmatricula o masina cu motor de 1,2 litri Euro 4 vor plati intre 299 euro si 457 euro. Cele mai mari valori ale taxei auto se situeaza la motoarele de peste 3.200 euro.
Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Focus Auto - Revista auto online