vineri, 8 ianuarie 2010

Noutati in programul Rabla - REMAT 2010

Desi inca nu se vinde nicio masina prin programul Rabla - REMAT 2010 (probabil fiindca nu au fost inca alocatii banii), apar tot felul de noutati cu privire la acesta. Deja toata lumea stie persoanele fizice pot casa pana la patru masini vechi si vor primi cate un voucher de 3800 Lei. Noutatea vine pentru persoanele juridice care pot casa pana la zece rable si pot folosi voucherele atat pentru autoturisme cat si pentru tractoare. Pentru firmele care caseaza un tractor, valoarea voucherului poate ajunge pana la 17.000 Lei (dar sa nu depaseasca jumatate din pretul tractorului nou).
Conditiile ca o firma sa poata achizitiona o masina prin acest program sunt ca aceasta sa nu aiba datorii la stat si sa nu fi suferit sanctiuni de natura financiara in trecut. Cel putin asa spun reprezentantii statului care se ocupa de acest program ... si ii voi crede pe cuvant cand se vor vinde efectiv masini.

O consecinta a acestei masuri de stimulare a innoirii parcului auto este cresterea pretului la "rable". Mai nou, jafuri de 15-20 de ani pe care proprietarii cereau 5-600 Lei au ajuns sa coste 500 Euro!!!
Daca facem un calcul simplu, cumperi o masina veche cu 2000 Lei si obtii pe voucher 3800 Lei. Daca nu mai apar si alte cheltuieli neprevazute (masina nu se deplaseaza pe rotile proprii, n-or exista si alte taxe la schimbarea proprietarului), se poate face o afacere cat de cat bunicica dar in niciun caz exceptionala.

Niciun comentariu:

Focus Auto - Revista auto online