marți, 20 octombrie 2009

Noul Volkswagen Golf e lider de vanzari in Europa


In ultimele sase luni VW Golf 6 a fost cel mai bine vandut automobil in Europa, numai in luna Septembrie fiind comercializate aproximativ 59500 unitati. Se pare ca puterea brandului Golf alaturi de fiabilitatea recunoscuta Volkswagen reprezinta o adevarata reteta spre succes.

Desi Golf 6 nu aduce modificari estetice majore fata de versiunea anterioara a modelului, din punct de vedere tehnic avem cateva noutati ce merita mentionate. Nu pot sa nu remarc nou TDI de 1.6 litri si 105 cai putere. Desi vechiul motor de 1.9 litri este recunoscut pentru fiabilitate si consum redus, era momentul introducerii unui motor mai mic, aceasta fiind tendinta generala a constructorilor auto - de a obtine aceeasi putere din motoare de capacitate mai mica.
Pentru gama benzinarelor foarte interesant este motorul turbo de 1.4 litri cu variantele de 122 si 160 cai putere. Desi inca nu l-am condus, cred ca acest motor este un compromis care i-ar putea multumi atat pe cei care vor economie de combustibil dar si pe cei care "trag mai tare" de masina.

Pana acum am zis numai de bine dar reversul medaliei pentru toate cele enumerate mai sus este reprezentat de pret ... care e cam mare pentru aceasta perioada de criza! Spre exemplu motor de 1,4 litri turbo si 160 de cai putere costa in echiparea de top intre 21.000 si 23.000 Euro (la care s-ar mai putea adauga alte cateva optionale utile).

Un comentariu:

dezmembrari auto spunea...

mai nou compania Volkswagen iese tot mai mult si mai agresiv in fata prin noile modele lansate. Notorietatea si profesionalismul celor de la Volkswagen incepe sa dea roade.

Focus Auto - Revista auto online