vineri, 13 iunie 2008

Targ auto Cumparatura, Suceava

Ca in mai toate judetele de granita si in Suceava comertul cu masini importate second hand este foarte intens. De curand am vizitat targul auto al orasului, care se afla de fapt in satul Cumparatura (prima localitate la iesirea spre Roman pe E85). Masini sunt prezente in targ in fiecare zi insa ziua oficiala este sambata.

Numarul masinilor este destul mare (desigur nu se compara cu AutoVit) iar majoritatea sunt nou intrate in tara (ori cu numere rosii, ori cu numere straine). De asemenea am vazut multe masini inmatriculate in judetele limitrofe (Botosani, Neamt, Iasi).

Desi masinile aveau preturi bune in general un lucru m-a frapat foarte tare: majoritatea aveau in jur de 100.000 km ceea ce nu prea-mi suna bine mai ales in cazul motoarelor pe motorina. Poate sunt eu prea sceptic insa 90% din diesel-urile importate au mult mai multi kilometri la activ.

-
Caz particular dubios: am gasit un Passat din 2001 cu 120.000 km, inmatriculat in Romania de doi ani, diesel cu dotarile uzuale. Pret: 7700 € negociabil !!! Acum pretul parea mult prea bun pentru o astfel de masina si cer si eu cateva detalii suplimentare de la tanarul ce o vindea. Cand a venit vorba de data inmatricularii in Romania, mi se spune ca "de cand a intrat in tara, masina mai mult a stat"! Hopaa ... parca am mai auzit cliseul asta (sau variatiuni ale lui). Nu ajungea ca masina era foarte ieftina pentru clasa ei, avea kilometri dubios de putini si nici nu mai aveam de platit taxa de inmatriculare; a trebuit sa-mi intareasca el suspiciunea ca e ceva in neregula!
-

Dupa cum era de asteptat, Opel si Volkswagem erau de departe cele mai bine reprezentate marci.
Acum daca te hotarasti sa cumperi ceva din acest targ (sau oricare altul) am un sfat: casca bine ochii si cere cat mai multe detalii!

Un comentariu:

Bogdan spunea...

Acum exista si un site al targului Cumparatura din judetul Suceava, cel mai mare targ auto din Moldova:
http://www.targcumparatura.ro

Focus Auto - Revista auto online