miercuri, 10 februarie 2010

Studiu referitor la masinile preferate ale romanilor

De curand am citit intr-un cotidian national despre un studiu legat de satisfactia romanilor privind masinile pe care le conduc. Primele cinci locuri sunt ocupate astfel: Mercedes, Audi, BMW, Volskwagen şi Skoda.
Ma intreb cati dintre participantii la acest studiu facut de site-ul www.auto.ro (in colaborare cu Dedalus Millward Brown) au condus in viata lor un Mercedes sau un BMW. Cel mai probabil este vorba de un sondaj de pe site-ul mentionat.

La capitolul satisfactie fata de consumul de combustibil topul arata in felul urmator: Skoda, Peugeot, Volskwagen, Opel şi Renault. Cred ca mai degraba acest clasament indica ceea ce conduc romanii. Surprinzator este cum de nu apare si Loganul in acest clasament, stiut fiindca dCi-ul ce echipeaza modelul romanesc este chiar foarte putin gurmand.

La capitolul ce masina ai recomanda unui prieten, cele mai votate au fost Opel si Ford.

Studii asemanatoare facute in alte tari:
  • SUA.Cele mai apreciate cinci mărci printre clienţii de automobile noi au fost, în 2009, Lexus, Porsche, Cadillac, Hyundai şi Honda.

  • MAREA BRITANIE : Lexus, Honda, Mercedes-Benz, Toyota şi Skoda (utlimele două, la egalitate).

  • GERMANIA : Daihatsu, Alfa Romeo, Mercedes-Benz, BMW, Audi, Toyota, Mazda, Mini, Skoda, Honda.

  • FRANŢA. : Honda, Skoda, Volvo, BMW şi Mazda. Dacia s-a situat în acest clasament pe poziţia a 11-a.
 Mai degraba par aceste studii realiste insa nu inteleg cum de Daihatsu apare pe primul loc in Germania. Si pozitia a doua din topul nemtesc ma intriga, chiar daca "Alfele" sunt masini frumoase si sportive. Imi vine greu sa cred ca aceste doua marci pot devansa Mercedes, BMW, Audi sau Honda in privinta satisfactiei cumparatorului. Parerea mea!


Un comentariu:

Club Mercedes spunea...

E bine daca Dacia s-a clasat pe locul 11 in Franta , mai aduce un plus la bugetul tarii ;)

Focus Auto - Revista auto online