miercuri, 17 februarie 2010

Piata auto in Romania - analiza Ianuarie 2010

In prima luna a lui 2010, piata auto din Romania a suferit una dintre cele mai mari scaderi ale vanzarilor, realizand o numar de 2.133 de autoturisme noi inmatriculate, cu 80% mai putin fata de Ianuarie 2009 (13.813 unitati). In cazul autoutilitarelor sub 3,5 tone, regresul pietei este si mai mare (90%), inmatriculandu-se doar 163 de unitati.

Dacia a "reusit" performanta unei scaderi cu 84% a vanzarilor in aceeasi perioada, spre deosebire de cresterea de 68,6% la nivel european. Cu alte cuvinte, producatorul roman traieste in acest moment din exporturi.

Mai mult ca sigur aceasta scadere dramatica isi are cauzele in atingerea apogeului crizei econimice dar si in faptul ca toata lumea asteapta demararea programului Rabla 2010.

2 comentarii:

ilie spunea...

Buna,
Sunt student la Stiinte Economice in cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si pentru ami putea finaliza lucrarea de licenta am nevoie de analiza pietei auto din Romania, ma poti ajuta cu articole sau date statistice pentru a finaliza analiza. Mentionez ca lucarea mea de licenta este Analiza Financiara a unei societati de retail auto.

AutoFun spunea...

Iti recomand site-ul Asciatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile:
http://apia.softnet.ro/

din pacate nu au chiar cele mai actualizate informatii.

Focus Auto - Revista auto online