joi, 5 iunie 2008

Modalitati de transport catre & in Germania

Sa zicem ca pe unul din multiplele site-uri cu anunturi ti-ai gasit una sau mai multe masini care-ti plac si te-ai hotarat sa mergi sa o cumperi. Cum faci cu transportul pana la dealer ?

De departe cea mai eficienta modalitate de calatorie pana la un dealer din Germania este cu masina. Astfel ai libertate de miscare maxima (lejer te poti plimba de la un dealer la altul) cu un cost minim, mai ales daca se merge intr-un grup de 3-4 persoane. Este cunoscut faptul ca Germania are o super-infrastructura iar drumurile nu stau deloc mai prejos - reteaua de autostrazi (Autobahn sau autobanda - cum zic unii conationali) este indiscutabil cea mai dezvoltata din Europa. Ca sa te descurci fara probleme ar fi bine sa pleci la drum dotat cu un aparat GPS dar si cu o harta serioasa sau un atlas rutier e bine.

Daca nu gasesti o masina cu care sa mergi in Germania lucrurile de complica putin dar solutii exista!

1. Eurolines ofera transport cu autocarul carte cele mai importante orase din Germania cu plecari aproape zilnic. Pentru detalii si orarul curselor vizitati www.eurolines.ro. Ramane de rezolvat problema mobilitatii in Germania!

2. Microbuze ce pleaca din diverse orase ale tarii catre Germania. Binecunoscute sunt cursele ce se organizeaza din Oradea si care duc pasagerii direct la locatiile unor dealeri.

3. Cu avionul pana in Germania si apoi cu trenul. Pentru avion va recomand o cursa low cost (WizzAir are zbor Bucuresti-Dortmund iar BlueAir are cursa Bucuresti-Berlin). In general aeroporturile au legaturi foarte bune cu garile din orasele respective. Sistemul de transport feroviar este foarte bine pus la punct (evident!) si veti gasi legaturi catre toate oraselele din Germania. Pentru orarul trenurilor consultati www.bahn.de (este disponibil si in engleza); eventual puteti face si rezervari de bilete.

Cat despre modalitatile de transport de la un dealer la altul, daca acestia se afla cat de cat aproape de orase atunci transportul comun este de baza. Orasele mari (Berlin, Koln, ..) au si metrou ceea anuleaza aceasta problema.

Mult succes!

Un comentariu:

Art88 spunea...

Exista deja o firma pe net care iti aduce masina cu 150e din germania.
O gasiti la
http://www.tractari-auto-bucuresti1.ro

Focus Auto - Revista auto online