miercuri, 7 mai 2008

Germania - paradisul importatorilor de masini SH

De cand am inceput eu sa ma gandesc la masini (cam cu 15 ani in urma) am perceput Germania ca un paradis auto: autobahn (sau autobanda - cum zic unii conationali) fara limita de viteza, drumuri bune, cei mai mari producatori de masini, piata second-hand foarte interesanta, Nurburgring! In prezent lucrurile s-au mai schimbat putin insa aceasta tara continua sa fie idealul pasionatilor de masini.

A afirma ca doresti sa-ti cumperi o masina SH si sa fie din Germania a devenit aproape un cliseu! De cand a aflat toata lumea de existenta site-urilor www.mobile.de si www.autoscout24.de, oricare dintre noi poate deveni un mic importator iar numai o simpla cautare poate genera multe vise: masini economice si puternice, poze multe si preturi mici. Numai de ar fi totul atat de simplu! Din pacate pozele de pe Internet nu corespund intotdeauna cu realitatea, dealerii sunt de cele mai multe ori turci, romani sau sarbi iar costurile si efortul implicate de cumpararea "in regim propriu" a unei masini sunt semnificative pentru un necunoscator al procesului.

In urmatoarele post-uri voi prezenta mai multe aspecte si sfaturi legate de cum sa-ti cumperi singur o masina second-hand din Germania. Daca merita sau nu sa va aventurati intr-o astfel de achizitie decideti voi!

Niciun comentariu:

Focus Auto - Revista auto online