vineri, 4 aprilie 2008

Scopul blogului AutoSecondHand

De ce un blog dedicat masinilor second hand?
- e un subiect actual care intereseaza foarte multa lume
- e o tema controversata in care parerile sunt impartite - voi prezenta atat avantajele cat si problemele masinilor SH
- pentru unii dintre noi singura sansa de a detine o masina a unui producator de top este sa o achizitionam la mana a doua

Invit pe toata lumea sa-si exprime parerile, evident, folosind un limbaj decent!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Hai sa vedem ce sfaturi poti tu sa dai!

Anonim spunea...

Salut!
Am citit articolul tau despre TVA-ul platit sau nu in Germania si nu prea mai inteleg.....care ar mai fi avantajul ca se cumpara masina pe firma daca tot platesc TVA-ul aici?
Anyway , mi se pare extrem de interesanta ideea ta si e de apreciat faptul ca ti-ai pierdut ceva timp pe blogul asta....sunt sigur ca ajuta multi semeni .
Toate cele bune ,
Aurel.

AutoFun spunea...

@ Aurel

Oricum ai cumpara (pers fizica, firma platitoare de TVA, firma neplatitoare de TVA) TVA-ul tot de plateste.

DAR in cazul firmelor platitoare de TVA, acest TVA se deduce pe cheltuieli (adica il scazi din TVA-ul pe care firma ta il are de platit la stat). Este un fals cand spui ca atunci cand cumperi pe firma nu platesti TVA!!! TVA-ul platit de tine cand cumperi ceva se deduce din TVA-ul pe care firma ta il are de platit la stat (pe care l-ai incasat tu de la clienti cand le vinzi ceva).

Am incercat sa explic in mai multe feluri treaba asta cu TVA-ul. Trebuie sa recunosc ca si mie mi-a luat mult timp sa inteleg despre ce e vorba .. poate discutia cu un contabil te va lumina (mai ales dc exemplificati cu o situatie concreta de genul: eu cumpar de X+TVA si vand de Y+TVA. Cat TVA am de plata la stat si cat TVA se deduce).

Focus Auto - Revista auto online